Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

Speciale voorwaarden in verband met coronavirus

 

Update 16 juni 2020: Nu de Italiaanse regering de grenzen heeft opengesteld per 3 juni voor toeristen en de Nederlandse overheid heeft aangegeven dat ook Italië als bestemming per 15 juni toegankelijk is (code geel: veiligheidsrisico's / verantwoord reizen) en ook weer met de auto bereikbaar wordt, komen er weer mogelijkheden in zicht voor de komende maanden. Italië is heerlijk in het hoogseizoen en heeft ook veel te bieden in bijvoorbeeld september en oktober!

Huidige lokale maatregelen in Italië:

Woningen en appartementen:
Bij het huren van een woning met privé zwembad en eigen terrein heb je het zelf in de hand als het gaat om maatregelen / afstand etc. Over het algemeen hebben de agriturismi vaste plaatsen bij het zwembad per appartement ingedeeld en het komt ook voor dat waar zwembaden met zout zijn, deze nu met chloor gezuiverd worden. Verder nemen eigenaren extra maatregelen bij de schoonmaak, de ontvangst (zoals gel op tafel, ontvangst buiten bij aankomst etc.). Daarnaast is het dit jaar een stuk rustiger met boekingen, dus meer ruimte.

Per regio en plaats kunnen de maatregelen omtrent het virus afwijken. Hieronder vind je enkele punten op hoofdlijnen per 16 juni 2020. Zoals in de gehele coronaperiode kan e.e.a. dagelijks veranderen, maar onderstaande is bedoeld om een beeld te geven en om te laten zien dat in het gehele land men de situatie net als bij ons serieus neemt.

In principe is alles open: winkels, supermarkten, restaurants. 1 meter afstand is de norm. Op plaatsen waar afstand houden moeilijk is, zijn mondkapjes verplicht, met name in gesloten ruimten zoals op luchthavens, musea etc.; alles is operationeel. Als je in Italië bent is het verstandig ter plekke de speciale regels te bekijken, zoals bij musea. In Toscane is in geval je iets zou overkomen met betrekking tot corona een alarmnummer beschikbaar. De eigenaren en contactpersonen ter plekke hebben deze informatie uiteraard ook ter beschikking. In restaurants bij het naar binnen gaan is een mondkapje verplicht, eenmaal aan tafel kan die af. Personeel zal over het algemeen wel een mondkapje dragen. Bijna alle restaurtants hebben net als bij ons bezorgservice. Op de stranden wordt men geacht afstand te houden. Sommige stranden werken met een app, om de bezetting in de gaten te houden. Het advies is van huis voldoende mondkapjes mee te nemen als je naar Italië gaat.

ANWB REISWIJZER ITALIE

Voor meer informatie Toscaanse website met voorlichting klik hier

Boeken in deze periode:

Voor iedereen blijft het een speciale periode. In Toscane, Umbrië en De Marken waar wij vakantiewoningen en appartementen te huur aanbieden, proberen de eigenaren manieren te vinden die iedereen mogelijk verder helpen in het kader van het boeken van een vakantiewoning.

HEB JE EEN VAKANTIEWONING GEVONDEN OP ONZE SITE WAAR JE MOGELIJK NAARTOE WILT? WE BEKIJKEN DAN SAMEN NAAR DE SPECIALE BOEKINGSVOORWAARDEN. Dat heeft te maken met de gewenste aankomstdatum en de flexibele mogelijkheden die we met de woningeigenaar kunnen afspreken. 

In grote lijnen: tot 3-2 weken (in sommige gevallen 4 weken) voor de geboekte aankomstdatum is het mogelijk je boeking kosteloos te annuleren indien er in het gebied waar de geboekte vakantiewoning staat op dat moment een negatief reisadvies is afgegeven door de Nederlandse overheid. Mocht tussen de datum van de boekingsbevestiging (dus wanneer je boekt) 3 tot 2 weken (in sommige gevallen 4 weken) voor vertrek de situatie weer genormaliseerd zijn, dan worden de condities weer aangepast naar de bestaande (zie hier). Kanttekening: de speciale voorwaarden zijn altijd eerst in overleg met de eigenaar en pas geldig na bevestiging via Homes to Remember, mogelijk wijken de speciale voorwaarden onderling af. In principe zijn indien de positieve reisadviezen terug onze normale voorwaarden weer van kracht. Maar gezien dit extreme jaar bekijken we het per boeking en overleggen we dit met je. 

Hoe werkt dit?

Omdat wij met verschillende eigenaren en agenten werken in Italië en de situatie omtrent het coronavirus er om vraagt er flexibel mee om te gaan, houden we de volgende route aan:

 • Heb je een speciale woning op het oog in ons aanbod? Dan graag het aanvraagformulier bij deze accommodatie invullen en bij opmerkingen aangeven dat je meer informatie wilt omtrent de aangepaste boekingsvoorwaarden
 • Wij nemen dan contact op en kunnen aangeven welke accommodatie we met welke speciale voorwaarden kunnen aanvragen / boeken
 • Neem contact met ons op via het formulier op de contactpagina
 • Geef s.v.p. aan wat voor soort accommodatie je zoekt, met hoeveel personen en de periode


bekijk actuele situatie op de website ministerie van buitenlandse zaken

 

* Deze speciale boekingsvoorwaarden zijn op onze site gezet op 3 maart 2020, zijn alleen van toepassing op nieuwe boekingen voor het seizoen 2020 na deze datum en kunnen ieder moment door Homes to Remember weer worden opgeheven, afhankelijk van de actuele situatie.

Reis-annuleringsverzekering

Momenteel is de situatie rond het coronavirus zo actueel en wijdverbreid, dat verzekeringsmaatschappijen aangepaste voorwaarden hebben. Normaal gesproken is het zo dat indien men boekt wanneer er in een gebied nog geen negatief reisadvies is, maar voor vertrek dat wel van toepassing zou worden, de reissom mogelijk gedekt is via de annuleringsverzekering. Dit is verschillend per verzekeringsmaatschappij. Wij raden aan om vooraf aan een boeking goed af te stemmen met je verzekeringsmaatschappij hoe dit met je (doorlopende) annuleringsverzekering zit, of een annuleringsverzekering af te sluiten. Vraag er dan specifiek om zodat je de goede dekking hebt, bij verzekeringsmaatschappijen kan de dekking van de onderlinge pakketten afwijken.

Ter informatie en voor zover bekend staan de verzekeraars die wel een vergoeding bieden hieronder (bron: Pricewise. Homes to Remember is inhoudelijk niet verantwoordelijk voor deze informatie):

  • Aegon: alleen vanuit de doorlopende reisverzekering met allriskdekking, welke je moet hebben afgesloten voor 14 maart en voordat er een negatief reisadvies werd ingesteld. Je reis moet ook vóór 14 maart geboekt zijn
  • Centraal Beheer: alleen als er na het boeken van je reis een negatief reisadvies wordt ingesteld voor jouw bestemming
  • De Europeesche: alleen vanuit de allrisk-annuleringsverzekering, welke je voor 27 februari 2020 moet hebben afgesloten en je reisbestemming toen nog niet was getroffen door het virus
  • De Friesland: alleen als je voor 30 januari 2020 de dekking ‘extra annuleringsredenen’ hebt afgesloten, je voor die datum je reis hebt geboekt en er sprake is van een besmettelijke ziekte op je reisbestemming
  • ING: alleen als er een negatief reisadvies geldt en je reis binnen 30 dagen staat gepland
  • Interpolis: alleen vanuit de doorlopende reisverzekering, als er na het boeken van je reis een negatief reisadvies wordt ingesteld voor jouw bestemming
  • Klaverblad: alleen als er na het boeken van je reis een negatief reisadvies wordt ingesteld voor jouw bestemming
  • Unigarant: alleen als je voor 30 januari 2020 de dekking ‘extra annuleringsredenen’ hebt afgesloten en er sprake is van een besmettelijke ziekte op je reisbestemming
   (bron: Pricewise)

 

bekijk al onze vakantiehuizen in toscane, umbrië en de marken

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Toscane

Casa d’ Era, appartementen 2-8 personen

Lajatico- agriturismo - Toscane

8 appartementen
2 tot 8 personen
begane grond+1e etage
53 m2 - 107 m2

Santelli 4 appartementen voor 2-4 personen

Castiglione d 'Orcia- agriturismo Toscane

4 appartementen
3 voor 2 personen
1 voor 4 personen
48 - 75m2
begane grond

Podere La Quercia, appartement Acero 4+1 personen

Cortona - Toscane

4+1 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
85m2
begane grond