Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

Covid-19

Update begin september 2020:
In de afgelopen maanden is Italië goed bereisbaar gebleken en zijn er veel van onze klanten enthousiast op vakantie geweest, of gaan er de komende tijd nog naartoe. Midden-Italië is goed bereikbaar met de auto. Veel mensen boeken nu op korte termijn; september en oktober zijn ook fantastische maanden om naar La Bella Italia te gaan.

In geval je overweegt dit najaar nog naar Italiê te gaan en een accommodatie via ons wilt boeken, neem dan contact met ons op; wij overleggen hoe we zo risicoloos mogelijk kunnen reserveren, in de zin van betalingstermijnen / annuleringsmogelijkheden.

Boekingen voor 2021:
Gezien de ontwikkelingen van covid-19 in Nederland en Italië op dit moment (er wordt goed gemonitoord door overheden, in Italië gaat men er gedegen mee om), hanteren wij voor boekingen voor het jaar 2021 onze normale boekingsvoorwaarden (deel aanbetaling en restant 2 maanden voor aankomst). Mochten in 2021 de omstandigheden toch weer negatiever worden omtrent covid-19 en reisbeperkingen gaan gelden, dan zullen we de aangepaste voorwaarden weer bekijken en bij boekingen voor 2021 overleggen en bekijken en zullen we dit ook op deze pagina melden. Het afgelopen seizoen zijn we zo flexibel mogelijk in samenspraak met de eigenaren met de situatie omgegaan en hebben we de boekingen naar tevredenheid van klanten en eigenaren kunnen oplossen. Ter informatie: bij bestaande boekingen na maart 2020 hebben we voor boekingen in 2020 gehanteerd: mogelijkheid tot omboeken naar een later tijdstip/volgend jaar in een vergelijkbaar seizoen, of de restbetaling uitstellen tot korter voor aankomst.

We willen allemaal graag dat vakanties kunnen doorgaan, maar op een verantwoorde wijze.

Huidige lokale maatregelen in Italië:

Woningen en appartementen:
Bij het huren van een woning met privé zwembad en eigen terrein heb je het zelf in de hand als het gaat om maatregelen / afstand etc. Over het algemeen hebben de agriturismi vaste plaatsen bij het zwembad per appartement ingedeeld en het komt ook voor dat waar zwembaden met zout zijn, deze nu met chloor gezuiverd worden. Verder nemen eigenaren extra maatregelen bij de schoonmaak, de ontvangst (zoals gel op tafel, ontvangst buiten bij aankomst etc.). Daarnaast is het dit jaar een stuk rustiger met boekingen, dus meer ruimte.

Per regio en plaats kunnen de maatregelen omtrent het virus afwijken. Hieronder vind je enkele punten op hoofdlijnen per 16 juni 2020. Zoals in de gehele coronaperiode kan e.e.a. dagelijks veranderen, maar onderstaande is bedoeld om een beeld te geven en om te laten zien dat in het gehele land men de situatie net als bij ons serieus neemt.

In principe is alles open: winkels, supermarkten, restaurants. 1 meter afstand is de norm. Op plaatsen waar afstand houden moeilijk is, zijn mondkapjes verplicht, met name in gesloten ruimten zoals op luchthavens, musea etc.; alles is operationeel. Als je in Italië bent is het verstandig ter plekke de speciale regels te bekijken, zoals bij musea. In Toscane is in geval je iets zou overkomen met betrekking tot corona een alarmnummer beschikbaar. De eigenaren en contactpersonen ter plekke hebben deze informatie uiteraard ook ter beschikking. In restaurants bij het naar binnen gaan is een mondkapje verplicht, eenmaal aan tafel kan die af. Personeel zal over het algemeen wel een mondkapje dragen. Bijna alle restaurtants hebben net als bij ons bezorgservice. Op de stranden wordt men geacht afstand te houden. Sommige stranden werken met een app, om de bezetting in de gaten te houden. Het advies is van huis voldoende mondkapjes mee te nemen als je naar Italië gaat.

ANWB REISWIJZER ITALIE

bekijk actuele situatie op de website ministerie van buitenlandse zaken

 

* Deze speciale boekingsvoorwaarden zijn op onze site gezet op 3 maart 2020, zijn alleen van toepassing op nieuwe boekingen voor het seizoen 2020 na deze datum en kunnen ieder moment door Homes to Remember weer worden opgeheven, afhankelijk van de actuele situatie.

Reis-annuleringsverzekering

Momenteel is de situatie rond het coronavirus zo actueel en wijdverbreid, dat verzekeringsmaatschappijen aangepaste voorwaarden hebben. Normaal gesproken is het zo dat indien men boekt wanneer er in een gebied nog geen negatief reisadvies is, maar voor vertrek dat wel van toepassing zou worden, de reissom mogelijk gedekt is via de annuleringsverzekering. Dit is verschillend per verzekeringsmaatschappij. Wij raden aan om vooraf aan een boeking goed af te stemmen met je verzekeringsmaatschappij hoe dit met je (doorlopende) annuleringsverzekering zit, of een annuleringsverzekering af te sluiten. Vraag er dan specifiek om zodat je de goede dekking hebt, bij verzekeringsmaatschappijen kan de dekking van de onderlinge pakketten afwijken.

 

bekijk al onze vakantiehuizen in toscane, umbrië en de marken

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Toscane

Eco Borgo Il Paluffo, luxe appartementen 4-8 personen

Certaldo - Toscane

Bekroonde duurzame eco accommodatie
4 appartementen
4 tot 8 personen
Begane grond en 1e etage
Bio zwembad
Oplaadpunten auto's & Tesla chargers

Appartementen Limonaia en Roseto, 2-4 personen op landgoed

Lucignano, Toscane

2 appartementen
2 tot 4 personen
begane grond+1e etage
50 m2 - 55 m2

Rigone in Chianti, 5 appartementen voor 4-5 personen

Montaione, agriturismo Toscane

5 appartementen
4+1 personen
2 slaapkamers
begane grond+1e etage
80m2 - 65m2