Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

Covid-19


Boekingsvoorwaarden i.v.m. Covid-19:

Augustus 2022: Of er speciale voorwaarden komen m.b.t. Covid-19 voor seizoen 2023 is nu nog niet bekend. Dit ligt eraan hoe het e.e.a. verloopt. Voorlopig zijn onze normale algemene voorwaarden van toepassing. Indien er iets aangepast wordt of van toepassing is, vermelden we dit op deze pagina.

Hieronder de update 16 februari 2022* m.b.t. het jaar 2022:

Gezien de ontwikkelingen van covid-19 in Nederland en Italië op dit moment hanteren wij na afstemming met de diverse eigenaren van de vakantiewoningen in ons aanbod voor boekingen voor het jaar 2022 onderstaande:

Als de grenzen (onverhoopt) dicht zijn in de geboekte periode en de vakantiewoning niet bereikbaar is vanwege overheidsmaatregelen in relatie tot COVID, dan bieden wij de mogelijkheid om te boeken naar een later tijdstip/volgend jaar in een vergelijkbaar seizoen, de (aan)betaling blijft dan staan. Daarnaast geldt dat de restbetaling van de boeking uiterlijk 1 maand voor aankomst vordaan dient te worden, in plaats van de gebruikelijke 2 maanden.

Zomer 2021: alles was open: winkels, supermarkten, restaurants. Coronaregels in Italië waren over het algemeen 1 meter afstand als norm. Op plaatsen waar afstand houden moeilijk was, waren mondkapjes verplicht, met name in gesloten ruimten zoals op luchthavens, musea etc. De eigenaren en contactpersonen ter plekke hadden veelal alle informatie omtrent de maatregelen ter beschikking. In restaurants was bij het naar binnen gaan een mondkapje verplicht, eenmaal aan tafel kon die af. Bijna alle restaurants hadden net als bij ons bezorgservice. Op de stranden werd men geacht afstand te houden. Sommige stranden werkten met een app, om de bezetting in de gaten te houden.

We willen allemaal graag dat vakanties kunnen doorgaan, maar op een verantwoorde wijze en begrip voor betrokkenen, zowel de klant als de huiseigenaar.

* Voor nieuwe boekingen gedaan vanaf april/mei 2022 gelden onze normale condities weer.

Woningen en appartementen:
Bij het huren van een woning met privé zwembad en eigen terrein heb je het zelf in de hand als het gaat om maatregelen / afstand etc. Over het algemeen hebben de agriturismi vaste plaatsen bij het zwembad per appartement ingedeeld en het komt ook voor dat waar zwembaden met zout zijn, deze nu met chloor gezuiverd worden. Verder nemen eigenaren extra maatregelen bij de schoonmaak, de ontvangst (zoals gel op tafel, ontvangst buiten bij aankomst etc.).

Per regio en plaats kunnen de maatregelen omtrent het virus afwijken. Hieronder vind je enkele punten op hoofdlijnen, ook de coronaregels in Italië. Zoals in de gehele coronaperiode kan e.e.a. dagelijks veranderen, maar onderstaande informatie van afgelopen seizoen is bedoeld om een beeld te geven.

ZIe ook:

ANWB REISWIJZER ITALIE

bekijk gegevens italiaans ministerie van volksgezondheid actuele informatie (engelstalig)

bekijk actuele situatie op de website ministerie van buitenlandse zaken

Up-to-date informatie op website Ciao Tutti

 

Reis-annuleringsverzekering

Momenteel is de situatie rond het coronavirus zo actueel en wijdverbreid, dat verzekeringsmaatschappijen aangepaste voorwaarden hebben. Dit is verschillend per verzekeringsmaatschappij. Wij raden aan om vooraf aan een boeking goed af te stemmen met je verzekeringsmaatschappij hoe dit met je (doorlopende) annuleringsverzekering zit, of een annuleringsverzekering af te sluiten. Vraag er dan specifiek om zodat je de goede dekking hebt, bij verzekeringsmaatschappijen kan de dekking van de onderlinge pakketten afwijken.

 

bekijk al onze vakantiehuizen in toscane, umbrië en de marken

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Umbrië

Casa Terrazzo Assisi, vrijstaand huis 5 personen met privézwembad

Assisi, Umbrië

5 personen
3 slaapkamers
95 m2
Privé zwembad met panoramisch uitzicht

Malagronda, 4 appartementen voor 4+2 personen

Citta della Pieve- agriturismo Umbrië

4 appartementen
4+2 personen
op de grens Umbrië & Toscane
begane grond
1e etage

Casa campagna di Renzo - vrijstaand huis 14+ personen

Collazzone - Umbrië

14+ personen
Verdeeld over 5 appartementen
Op groot eigen wijntenuta
Begane grond en 1e etage
Privézwembad
Ideaal voor meerdere families