Menu

Extra informatie

 • Alle huizen waar wij voor bemiddelen zijn door ons, of onze vertegenwoordigers, persoonlijk bezocht
 • Aankomst U kunt doorgaans tussen 16:00 en 18:00 uur in de door u gehuurde accommodatie terecht ( tenzij anders staat aangegeven op uw voucher). Wij begrijpen dat u graag eerder in het door u gehuurde huis terecht zou willen, maar het huis of appartement moet na vertrek van de vorige huurder goed schoongemaakt worden en dat kost tijd. Daarom vragen wij u niet te vroeg te komen.
  Vertrek, U wordt verzocht de door u gehuurde accommodatie voor 10 uur ’s morgens te verlaten omdat de woning gereed gemaakt moet worden voor de volgende huurder, daarom is later vertrek doorgaans niet mogelijk.
 • Late aankomst, bent u door omstandigheden te laat? Het is aan de eigenaar om een late check in te accepteren of af te wijzen. Doorgaans is er geen check-in na 20:00 uur. Maar als u buiten uw schuld, bijvoorbeeld door onverwachte drukte, bemerkt dat u niet op tijd kunt arriveren en u het de eigenaar  of zijn contactpersoon laat weten, dan zal de eigenaar er alles aan doen om u alsnog te kunnen verwelkomen. Voor een late check-in kan de eigenaar extra kosten in rekening brengen.
 • Registratie, De eigenaar is verplicht zijn huurders te registreren. U wordt verzocht een fotokopie van een identificatiedocument van elke lid van uw groep mee te nemen zodat deze registratie soepel verloopt.
 • Keukens en inventaris,  keukens hebben minimaal  kookgelegenheid en een koelkast. Serviesgoed en bestek  is in iedere vakantiewoning aanwezig voor het maximaal toegestane aantal personen. Toch moet u er rekening mee houden dat  keukens een stuk eenvoudiger zijn dan in Nederland , een aantal gebruiksvoorwerpen zoals een fluitketel of waterkoker, theepot, kaasschaaf,  aardappelschilmesje, knoflookpers ,  citruspers, broodrooster en andere kleine huishoudelijke apparaten zijn NIET vanzelfsprekend aanwezig. Veel eigenaren ruimen de keukens na vertrek van de vorige huurders helemaal op, dit betekent dat zij vaak ook olie, zout, peper meenemen. Het is dus niet vanzelf spreken dat u deze ingrediënten in elk huis aantreft. In Italië wordt vaak gebruik gemaakt van een percolator in plaats van een elektrisch koffiezetapparaat.
 • Koelkast, het kan zijn dat u de koelkast uitgeschakeld vindt bij aankomst,  met de deur open. Dit is om aan te geven dat de koelkast is schoongemaakt. Advies is om als u de koelkast inschakelt hem niet te koud te zetten, want zet u de koelkast op een lage temperatuur dan moet hij erg veel toeren maken om te koelen en duurt het lang voordat de koelkast gekoeld is, u kunt dit beter stapsgewijs doen.
 • Internet, veel acommodaties liggen afgelegen, houdt u er daarom rekening mee dat de snelheid en bandbreedte van het internet trager en minder kan zijn dan u wellicht gewend bent. Meestal is het internet goed genoeg voor het controleren van mail of zoeken op het internet maar niet voor het online bekijken van tv programma’s of films. Dit geldt ook voor down of uploaden. Heeft u snel internet nodig voor uw werk, dan dient u er rekening mee te houden dat u niet vanuit uw vakantie woning kunt werken maar een professioneel internetpunt zal moeten opzoeken.
 • Televisie, kabeltelevisie in het buitenland niet zo gebruikelijk is als in Nederland, vaak is het aantal te ontvangen zenders beperkt. Veelal wordt gebruik gemaakt van satelliet, dit betekent niet dat door de aanwezigheid van satelliet TV er buitenlandse zenders te ontvangen zijn. Vaak is het aantal zenders beperkt tot nationale zenders.
 • Zwembad, waar een zwembad aanwezig is staat de afmeting er in de regel bij, evenals de periode waarin het zwembad open is. Soms kan het zwembad op verzoek van de client eerder geopend worden, dan wel langer open blijven, dit dient bij de boeking te worden opgegeven. Het eventueel daaraan verbonden prijsverschil dient door de client aan Homes to Remember betaald te worden. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger moet het zwembad regelmatig schoonmaken. Hiervoor zal hij op gezette tijden langskomen. Deelt u het zwembad met de eigenaar, dan is de eigenaar vrij het zwembad te gebruiken.
 • Tuin, waar een tuin aanwezig is zal deze onderhouden moeten worden. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger zal hiervoor regelmatig langskomen, indien mogelijk zal de huurder over deze tijden worden ingelicht.
 • Tuinmeubilair, bij de meeste vakantiewoningen is tuinmeubilair aanwezig. Hieronder wordt verstaan een tafel met voldoende stoelen voor het maximaal toegestane aantal personen. Dit kunnen eenvoudige plastic stoelen zijn of luxere verstelbare stoelen. Het is niet vanzelfsprekend dat er evenveel ligstoelen aanwezig zijn als het maximaal toegestane aantal personen.  Kussens voor tuinmeubilair zijn niet altijd aanwezig, deze worden bij intensief gebruik door veel verschillende mensen als niet hygiënisch beschouwd en daarom weggelaten.
 • Dieren en insecten, U heeft een vakantie gekozen op het platteland, in de natuur,  echter totale stilte kan niet gegarandeerd worden. Er kan landbouw grond zijn die bewerkt moet worden en daardoor kunt u geluid horen van de hieraan verbonden activiteiten. Ook is het mogelijk u geluid kunt horen van blaffende honden want elke boerderij heeft een hond ter bewaking. Ook kunt u een kat rond zien lopen want elke boerderij heeft een of meerdere katten tegen overlast van muizen. Het platteland betekent ook dat u in contact kunt komen met dieren en insecten. Bent u gevoelig voor insecten, dan adviseren wij u  een insecten werend middel, zoals bijvoorbeeld DEET, mee te nemen.
 • Linnengoed, op uw huurovereenkomst staat aangegeven of linnengoed in de prijs is inbegrepen, of extra afgerekend moet worden. Bij het linnengoed zitten lakens, slopen, theedoeken,  handdoeken echter geen zwemhanddoeken ( tenzij anders aangegeven). Over het algemeen vindt u de bedden opgemaakt. in sommige gevallen dient de huur van het linnengoed vooraf voldaan te worden.
 • Afmetingen van het bed: een 2 persoons bed is over het algemeen tussen de 1.60 en 1.80 breed, 1 persoonsbedden over het algemeen tussen de 80 en90 cm breed. Een twijfelaar is gemiddeld 120 tot 140 breed.
 • Babybedje/Kinderstoel, indien aanwezig, dient bij boeken gereserveerd te worden.
 • Elektriciteit, Italië heeft een voltage van 220volt, echter niet elke stekker past in het stopcontact, met name de geaarde stekkers passen niet, hier dient u een verloop stekker voor mee te nemen. De prijs van energie ligt vele malen hoger dan in de rest van Europa. In de huizen waar u de elektriciteit apart moet afrekenen dient u hier rekening mee te houden en, om niet met een hoge rekening geconfronteerd te worden, lichten en verwarming bij vertrek uit te doen. In sommige huizen is het niet mogelijk om op hetzelfde moment meerdere elektrische apparaten te gebruiken ( bv oven en afwasmachine).
 • Storingen, voor uw aankomst controleert de eigenaar of alles in orde is en functioneert. Toch kan het gebeuren dat er iets over het hoofd wordt gezien. Is er iets defect of niet goed werkend, of gaat er tijdens uw verblijf iets kapot, laat het aan de eigenaar of zijn contact persoon meteen weten zodat het probleem verholpen kan worden. De telefoonnummers waarop zij te bereiken zijn vindt u boven en onder op de route beschrijving.
 • Water is in de prijs inbegrepen. In de zomer kan het gebeuren dat door de hoge temperaturen er een water tekort optreedt en het water door de lokale overheid tijdelijk wordt afgesloten De huiseigenaars kunnen hier niet aan doen. Sommige huizen betrekken hun water uit een bron, deze blijft dan wel in werking. Wij adviseren onze clienten behoedzaam met het water om te gaan.
 • Verwarming, open haard, verwarming is niet in de prijs inbegrepen, de prijs is doorgaans vastgesteld op een bedrag per uur, dit bedrag vindt u in de huurovereenkomst. In Italië is de verwarming per wet geregeld en vaak door de locale overheid alleen toegestaan in de maanden Oktober tot eind April. Hout voor de openhaard kan vaak ter plekke worden aangeschaft en zit niet in de huurprijs.
 • Barbecue is meestal aanwezig, de barbecue kan in grootte verschillen is soms ingebouwd en soms verrijdbaar. Houtskool voor de barbecue dient u zelf aan te schaffen, te koop in de meeste supermarkten. Het kan voorkomen dat vanwege grote droogte er door de lokale overheid een verbod wordt uitgevaardigd voor het gebruik van de barbecue. Als dit het dit geval is zal de eigenaar zijn clienten hierover inlichten. Wij, noch de eigenaren, kunnen hiervoor aansprakelijk gesteld worden.
 • Eindschoonmaak, bij vertrek dient u de vakantiewoning schoon en netjes achter te laten, ongeacht of er een eindschoonmaak is inbegrepen of door u apart wordt afgerekend. Dit houdt onder meer in dat u de afwas heeft gedaan en/ of de afwasmachine heeft leeggehaald, dat het fornuis is schoongemaakt dat u de vuilnis heeft weggezet en zaken op hun oorspronkelijke plek heeft teruggezet. De eindschoonmaak zit meestal in de prijs inbegrepen, indien dit niet het geval is staat dit op de huurovereenkomst en voucher aangegeven en wordt het bedrag voor de eindschoonmaak ingehouden van de borgsom. In sommige gevallen dient de eindschoonmaak vooraf voldaan te worden.
  Mocht u het huis of appartement bij aankomst niet schoon aantreffen dan wordt u verzocht dit meteen te melden zodat de eigenaar dit kan verhelpen.  Het melden hiervan, en van andere zaken, die mogelijk niet in orde mochten zijn, zal door de eigenaar alleen maar op prijs worden gesteld!
 • Huisdieren, over het algemeen staat in de beschrijving aangegeven of huisdieren zijn toegelaten. Als u een huisdier wilt meenemen dient u dit bij de boeking te vermelden, een huisdier wordt alleen toegelaten met toestemming van de eigenaar, dit moet vermeld worden op de huurovereenkomst. Sommige eigenaren rekenen een supplement voor de aanwezigheid van een huisdier, de hoogte hiervan is terug te vinden in de huurovereenkomst. Huisdieren mogen nooit in het zwembad.
 • Geluid, de meeste van onze huizen liggen op het platteland, echter totale stilte kan niet gegarandeerd worden. Er kan landbouw grond zijn die bewerkt moet worden en kunt u geluid horen van de hieraan verbonden activiteiten. Ook is het mogelijk u geluid kunt horen van dieren van de in de omgeving gelegen boerderijen. Kerkklokken kunnen op verschillende tijden geluid worden.
 • Wegen, veel van onze huizen worden bereikt via onverharde wegen, de conditie van die wegen is niet altijd even goed vanwege de weersomstandigheden. Omdat de toegangswegen vaak niet aan de eigenaar behoren maar onderhouden worden door de lokale overheid, kan de eigenaar vaak weinig doen aan de staat van de toegangsweg. op onverharde wegen wordt geadviseerd in een lage versnelling te rijden. Homes to Remember noch de eigenaar kan verantwoordelijk gesteld worden voor enige schade aan de auto ten gevolge van de wegen.
 • Navigatie systemen, meer en meer wordt gebruik gemaakt van navigatie systemen, wij raden u met klem aan vooral uw route beschrijving mee te nemen. De accommodaties liggen vaak op plekken die niet gevonden worden door het navigatie systeem en de kans bestaat dat u verdwaalt. Het wordt dan voor de eigenaar of contact persoon op de dag van aankomst erg moeilijk u weer naar de goede weg te begeleiden.

Uitgelicht

Homes to Remember, specialist in de verhuur van vakantiewoningen in Italië
Tel. (0294) 261678, e-mail info@homes2remember.nl
Voorwaarden|Sitemap
echo '
'	;