Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

Naar Italië? Lekker tot rust komen en mooie herinneringen verzamelen in een vakantiehuis met zwembad

 • Wij zijn een traditioneel Nederlands agentschap dat bemiddelt in de verhuur van vakantiewoningen van Italiaanse eigenaren, al sinds 1996 boeken klanten via ons hun vakantiehuis
 • Wij werken vaak al jaren met dezelfde eigenaren
 • Breed vast aanbod van vrijstaande vakantiehuizen met zwembad en appartementen bij agriturismi
 • Alle vakantiewoningen door ons geselecteerd en bezocht
 • Wij denken kosteloos met je mee of maken een selectie
 • Actief bezig zijn of een bijeenkomst/workshop op een lokatie in Italië? Ook daar kunnen we mee helpen
 • Heb je een speciale wens voor je vakantie in Italië? Zoals een grote villa om samen iets speciaals te vieren, een comfortabel huis voor 3 maanden of langer, of ben je bijvoorbeeld op zoek naar een accommodatie voor een workshop of retreat? Ook daar kunnen we met je meedenken

Bij ons kun je al sinds 1996 terecht voor de huur van een prettig en betaalbaar vakantiehuis in Italië waar je tot rust kunt komen: een vrijstaande villa of vakantiehuis, of een appartement met gedeeld of privézwembad; we hebben een behoorlijke keuze. Homes to Remember bestaat al van voor de tijd van de internetplatforms zoals Booking.com en Airbnb. De persoonlijke hulp naar onze klanten en de korte lijnen tussen ons en de eigenaren in Italië is er nog steeds en zal ook zo blijven.

Wat je na een lange tijd nog herinnert van een fijne vakantie is niet alleen het vakantiehuis, maar vooral ook de (bijzondere) plek, de beleving van de omgeving, de privacy, het comfort, de gastvrijheid en de mensen met wie je er bent. Een of twee keer per jaar ga je langer op vakantie en dan wil je graag dat de dingen kloppen. Je wilt graag onthaasten en ontspannen.

Nauwkeurige selectie

Ons aandeel daarin is om de selectie van vakantiewoningen in Italië mede te bepalen op basis van deze wensen. Daarmee proberen we iedereen die via ons een vakantiehuis of vakantie-appartement in Toscane, Umbrië of Le Marche boekt een goede herinnering mee te geven; een home to remember, una casa da ricordare. Er zijn ook vrij veel van onze klanten die met twee gezinnen een vrijstaand vakantiehuis met zwembad boeken, of waar twee generaties met elkaar een vakantie doorbrengen. Je mag er vanuit gaan dat onze huizen met zorg zijn geselecteerd. Alle vakantiewoningen kennen we persoonlijk en zijn van goede kwaliteit. We zijn diverse keren per jaar in Italië om ons bestaande aanbod te blijven bezoeken en nieuwe mooie lokaties te vinden. Daarnaast bezoeken we speciale beurzen om nieuwe contacten op te doen, zie een interview in Toscane begin 2019.

Enkele van onze lokale agenten:

Selectiecriteria van ons aanbod:

 • Goede lokatie
 • Zwembad
 • Ruime opzet
 • Mogelijkheden in de omgeving
 • Privacy
 • Goed kwaliteitsniveau
 • Italiaanse eigenaren
 • Gastvrijheid
 • Ja op de vraag: "Zouden we er zelf willen verblijven op vakantie?"

Via het zoekgedeelte op onze website vind je eenvoudig de ideale lokatie en je kunt je zoekopdacht ook verfijnen in het menu. Wil je extra informatie of advies om tot een keuze te komen? Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Samenwerkingen in Italië

In alle provincies werken we lokaal samen met Italiaanse eigenaren en agenten, waar vaak al vele jaren mee gewerkt wordt: een sterk netwerk. Men houdt zich aan de afspraken, staat voor kwaliteit en gastvrijheid en zet waar nodig graag een stapje extra vanuit passie en de wil om het de gasten naar de zin te maken.

Homes to Remember is in 1996 opgericht door Martine Breunesse, lees s.v.p. ook verder naar beneden op deze pagina. Omdat Martine met pensioen is gegaan heb ik (Joost Kok, zie tevens LinkedIn) Homes to Remember vanaf seizoen 2020 overgenomen en ben blij dat ik het werk van Martine kan voortzetten door fijne vakantiehuizen en vakantieappartementen in Italië te verhuren, die vaak al vele jaren in het aanbod zitten. Zodat onze klanten van een vakantie kunnen genieten en het land ook (verder) kunnen ontdekken en van de Italiaanse manier van leven kunnen genieten: een dagelijkse kop koffie drinken, een wandeling maken, ontspannen, een fietstocht maken, een wijndomein bezoeken, een boottochtje, een mooie plaats bezoeken, geschiedenis proeven etc. etc.

Advies en betrokkenheid bij boeking

Het zijn hectische tijden waar we veel en snel willen en er aanbod in overvloed is. Veel mensen boeken zelf via internet, direct of via de bekende grote boekingsites en platforms. Wat wij kunnen bieden is ouderwets advies, wij kennen de accommodaties en je betaalt niet meer dan wanneer je rechtstreeks zou boeken. Wij hebben er plezier aan om je te helpen. We kunnen je details geven over een vakantiehuis en de omgeving die je aanspreekt, maar kunnen ook een selectie maken waar je uit kunt kiezen.

Passie voor Italië: met de paplepel ingegeven

Mijn naam is Joost Kok, eigenaar van Homes to Remember. Ik herinner mij Italië vanaf mijn prille jeugd. Op stap met onze familie (twee oudere broers en een jongere zus) met z’n vieren op de achterbank een aantal weken richting de Adriatische kust. Het was even doorbijten soms (zonder airco), maar gelukkig reden mijn ouders bewust ook een deel van de reis in de avond en nacht, meestal via de Brennerpas. Zeker tijdens de oliecrisis in de jaren ‘70, waar er benzinebonnen moesten worden gekocht, kwam er een uitdaging bij, met name voor mijn vader: rekenen geblazen! Eenmaal aangekomen herinner ik me een zalig gevoel. Ik kan me nog goed herinneren hoe het me opviel hoe warm het was, de geluiden van krekels bij aankomst, het strand waar je soms overheen moest rennen om niet je tenen te verbranden. Om er vervolgens uren door te brengen.

De kleine supermarktjes met de typisch Italiaanse producten en de pastawinkels, waar de machines tortellini stonden te produceren herinner ik me nog goed. En over de echte Italiaanse gelato maar niet te spreken! Ook van de uitstapjes richting het binnenland konden wij allemaal erg genieten. Er waren toen weinig Nederlanders te bekennen, in ieder geval in de regio waar wij naartoe gingen. In die tijd waren vooral Frankrijk en Spanje populair bij vakantiegangers. Kortom: dit heeft een zaadje gepland en ondanks vele andere landen over de wereld waar ik geweest ben en ook gewoond en gewerkt heb, blijft Italië me trekken. En het verbaast me vaak nog steeds hoe Italië hetzelfde is gebleven op veel punten. Dat geeft een zeker vertrouwen, rust en ontspanning. Ik ken Italië heel goed, van noord naar zuid, ben er talloze keren langere periodes geweest op diverse plekken in het binnenland, bij de meren en de kust, ook met onze kinderen.

Waarom Italië en Homes to Remember?

De diverse kanten van Italië maken het land uniek: aan de ene kant de traditionele insteek van de inwoners (familie, eten, in augustus op vakantie bijvoorbeeld) en aan de andere kant de wil om te vernieuwen, waarvan het Italiaanse design een goed voorbeeld is, maar ook innovatie zoals slow food, dat in de Piemonte bedacht en is gestart uit liefde voor de natuur en de gezondheid. Deze dingen maken Italië voor mij zo bijzonder. Ik ben de taal gaan studeren, omdat ik graag wilde weten en beleven hoe het Italiaanse leven is; wat speelt er, wat wordt er op straat zoal gezegd, hoe gaat men met elkaar om. Kortom: om de mensen en het land wat beter te kunnen begrijpen. Daardoor is mijn passie voor Italië en met name voor de mensen en hoe zij met elkaar en gasten omgaan en in het leven staan alleen maar gegroeid. In de loop der jaren heb ik Italië leren kennen als een land met enthousiaste, gemotiveerde en hardwerkende inwoners, die ook bewust tijd nemen voor elkaar en om tot rust te komen. Een mooie balans wat mij betreft.

Tijdens een vakantie in 1996, waar ik accommodaties geboekt had in Toscane via een Nederlandse agent, vertelde ik dat ik het mooi zou vinden om ooit eens huizen te kunnen gaan verhuren in Italië. Eind 2018 vroeg Martine Breunesse (de oorspronkelijke oprichtster) of ik Homes to Remember zou willen overnemen vanwege haar pensioen. Zij was begonnen in 1996.. Toeval? Martine heb ik rond 2009 leren kennen als collega en voor haar ben ik de afgelopen jaren vaker in Italië geweest op inkoopreizen en naar beurzen en ben dus al langer betrokken. Ik ken alle accommodaties die we aanbieden en ben net als Martine kien op de criteria, waarvan er een is: “Zouden we er zelf ook willen zitten?”

[oprichtster Martine Breunesse en Joost Kok bij de overname]
(Meer informatie over Joost op LinkedIn)

 

Tip: blijf eens wat langer op een plek: slow holidays, vacanze lentamente..

Een van mijn favorieten is daarom ook om aan te bevelen als je naar Italië gaat er de tijd voor te nemen en op één plek 2-3 weken te blijven en dan het dagelijkse ritme te ervaren. Of de combinatie van een of twee weken in een huis of appartement in het binnenland en een week dichtbij de kust. Een tip voor bij het strand: reserveer zoals men dat in Italië veel doet een week (of een paar dagen, of meerdere weken) een vaste (zeer betaalbare) plek op strand; een parasol en twee bedjes. En ben je er niet, dan laat men je plek gewoon met rust. Dus geen stress, maar respect voor jouw plaats. Een cappuccino tussendoor bij een van de vele barretjes, een lunch, wat zwemmen, beetje overspelen met een bal of potje volleybal en tafeltennis, wat surfen; wat meer heb je nodig? De ware vakantie is toch die van slow, rust nemen, het ‘dolce far niente’.

Retreats, coaching, trainingen in Italië

Ook voor zakelijke toepassingen kun je op diverse lokaties prima terecht bij Homes to Remember. Voor management teams, coaching, mindfulness en hobby (schilderen, schrijven, etc.) bijvoorbeeld. We helpen je hier ook graag verder en kunnen dan waar nodig en mogelijk ook zorgen voor maaltijden / kok aan huis.

Neem gerust contact op.

A presto!

 

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Toscane

Rigone in Chianti, 5 appartementen voor 4-5 personen

Montaione, agriturismo Toscane

5 appartementen
4-5 personen + baby
2 slaapkamers
begane grond+1e etage
65 m2 - 80 m2

Casa Melone, huis 4 personen, gedeeld zwembad

Cortona - Toscane

Vakantiewoning
4 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
begane grond & 1e etage
120 m2

Agriturismo Sabina 6 appartementen 4-6 personen

Scarlino- agriturismo - Toscane

6 appartementen
4+2 personen
2 slaapkamers
1 badkamer
54+ 70 m2
begane grond
kleinschalig
dichtbij de kust
Bekijk meer vakantiewoningen