Menu

Vakantiewoning Florence

Bent u op zoek naar een vakantiewoning nabij Florence? Dan bent u bij Homes to Remember aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruim aanbod aan vakantiehuizen in deze prachtige stad met een veelzijdige cultuur.

Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane en de meest uitgesproken renaissancestad van Italië. Nergens in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode als in Florence.  Deze stad te beschrijven is een bijna onmogelijke opgave. De dichter/toneelschrijver P.C. Hooft vond Florence het schoonste dat zijn oog ooit had gezien. Samen met Rome bezit Florence de grootste rijkdom en verscheidenheid aan kunstwerken en monumenten.

Florence is geen groots gebouwde wereldstad met ruime boulevards en nachtelijk vertier. De eigenlijke binnenstad is betrekkelijk klein, wat zijn voordelen heeft voor de bezichtiging want veel bezienswaardigheden zijn dan ook gemakkelijk te voet te bereiken. Ondanks de kleine binnenstad is het bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden in één dag te bezoeken. Het is dan ook aan te raden een vakantiehuis nabij Florence te boeken.

Binnenstad Florence

De bijzondere aantrekkingskracht van Florence bestaat niet alleen uit de pracht van het uiterlijk stadsbeeld (de kerken, paleizen, torens en andere bouwwerken) maar vooral ook door de uitzonderlijke schoonheden die binnen de muren te vinden zijn.


De binnenstad kenmerkt zich door een dicht netwerk van straten die, in tegenstelling tot veel Toscaanse steden, allemaal vlak zijn. Omdat Florence niet zoals zo veel Toscaanse steden op een heuvel is gebouwd, maar aan de oevers van de Arno, ontbreekt het zicht op de stad als geheel. Echter als u de Ponte Vecchio oversteekt en klimt naar het Piazzale Michelangelo, dan heeft u een prachtig uitzicht op Florence, de Ponte Vecchio, de Santa Maria del Fiore, Uffizi, Santa Croce en het Palazzo Vecchio.

vakantiehuis florence

Wilt u een bezoek brengen aan deze onvergetelijke stad en bent u op zoek naar een vakantiehuis nabij Florence? Homes to Remember heeft voor u een ruim aanbod prachtige vakantiehuizen in de omgeving van Florence samengesteld.

Klimaat

Toscane heeft een middellandszeeklimaat, gekenmerkt door hete en droge zomers en zachte winters. De temperatuur is vanaf juni tot en met augustus overdag altijd boven de 20?C en in de zomermaanden kan gemakkelijk 35?C gehaald worden. Dankzij een permanente wind van zee is het klimaat aan de kust zelfs in hoogzomer redelijk aangenaam. Uitgezonderd de hoge bergachtige gebieden liggen de wintertemperaturen tussen de 6 en 10?C. De meeste regen valt in de maanden oktober en november. In de lente liggen de temperaturen rond 20?C. Vrijwel het gehele jaar, uitgezonderd de winter, kunt u genieten van een vakantiehuis nabij Florence.

Vakantiehuis Florence

Door ons brede aanbod vindt u altijd uw ideale vakantiehuis bij Florence. Boek bij Homes to Remember en geniet van een onvergetelijke vakantie. Bekijk hier ons gehele aanbod en vind uw ideale vakantiehuis in Florence.

Uitgelicht

Homes to Remember, specialist in de verhuur van vakantiewoningen in Italië
Tel. (0294) 261678, e-mail info@homes2remember.nl
Voorwaarden|Sitemap
echo '
'	;