Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023-2052000

duurzaam naar en in Italië

 

Italië is een prachtig land en om er te komen is reizen onvermijdelijk. En reizen is natuurlijk fantastisch. Wij willen graag al onze klanten laten genieten van ons aanbod van vakantiehuizen in Toscane, Umbrië en Le Marche.

Onze bijdrage
Waar mogelijk dragen wij bij als het gaat om duurzaamheid en het milieu. Wij praten met eigenaren over duurzaamheid en geven aan dat het voor Nederlanders steeds belangrijker is en meeweegt in de keuze. Veel eigenaren zijn er bewust mee bezig. Misschien ook omdat zij zelf vaak wat dichter bij de natuur staan. Waar letten wij op? Onder meer kijken we naar energie-opwek zoals zonnepanelen en zonneboilers voor warm water, maar ook naar aircosystemen die minder energie verbruiken. En waar mogelijk voegen we accommodaties toe die duurzaam als een van de speerpunten hebben. En we geven bij hen aan dat opladen bij het vakantiehuis of de agriturismo ook steeds belangrijker wordt voor onze klanten.

Openbaar vervoer en auto opladen in Italië

Veel mensen en vooral families gaan met de auto naar Italië. Als je met z’n tweeën reist is het de moeite waard te overwegen om met de trein naar Italië te reizen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf Amsterdam naar Bologna in een dag met onder meer hoge snelheidstreinen via Duitsland of Frankrijk. Ook in Italië is er een goed en betaalbaar treinnetwerk met reguliere en hogesnelheidstreinen. Met de trein kan tegen aantrekkelijke prijzen, zeker als je op tijd boekt. Je vakantie begint al bij het instappen in Nederland en onderweg is het genieten van mooie vergezichten!

Rij of huur je een elektrische auto? Bekijk dan waar er oplaadpunten zijn om je auto elektrisch te kunnen opladen in Italië:

Oplaadpunten Italië

Open charge map

Kies jouw duurzame manier van reizen met:

Greentickets

Wij hebben diverse accommodaties die goed te bereiken zijn met de trein aan de Toscaanse kust, zoals bijvoorbeeld bij Castagneto Carducci en Cecina. In het voor-of najaar ontloop je de drukte en kun je de tijd nemen. Combinaties zijn ook mogelijk: met de trein naar Italië en ter plekke een auto huren. Want eerlijk is eerlijk: als je Italië wilt ontdekken heb je een auto of een ander vervoersmiddel nodig.

Buon viaggio!