Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Tips: Wat te doen op vakantie in Le Marche?


De naam De Marken in het Nederlands klinkt niet typisch Italiaans, maar als er iets Italiaans is, dan is het De Marken wel! De naam is afgeleid van het Germaanse woord mark, wat grens/markering betekent. Le Marche heeft een rijke geschiedenis, was verdeeld in meerdere keizerrijken en dat is duidelijk terug te zien op tal van plaatsen. De regio heeft alles in zich om vanuit je vakantiehuis een heerlijke vakantie te vieren om goed uit te rusten, te relaxen en cultuur te snuiven.

Tip 1: Binnenland van Le Marche: heuvels en historie

Heuvellandschap in een strook van noord naar zuid in De Marken, het zijn de uitlopers van de Appenijnen. Dat maakt De Marken onder meer uniek: een betrekkelijk smalle regio, in het binnenland grenzend aan Umbrië, met in de heuvels vele kleine plaatsen, waaronder veel kastelen en veel historie. En door de glooiingen heeft het landschap iets lieflijks. Eeuwen geleden leenden de heuveltoppen zich uitstekend om over het land te waken, vandaar de diverse kastelen. Die zien er niet dreigend uit, maar hebben iets chiques. Een voorbeeld is Castello Gradara, bij de kust iets ten noorden van Pesaro. Je kunt je hart dus ophalen en dit is ook in het voor-en naseizoen een mooie regio om te bezoeken.

TIP 2. De kust van Le Marche


Le Marche ligt aan de Adriatische zee, dat zich kenmerkt door lange zand-en kiezelstranden, in de zomer lekker warm water. Het water bij de meeste stranden is vanaf het strand ondiep en wordt langzaam dieper. Leuk om balspellen te doen, pootje te baden en een stuk langs het strand te wandelen. Het is ook prettig als je met kleinere kinderen op het strand bent. In het noorden ligt badplaats Pesaro, in het midden de stad Ancona, met daaronder badplaatsen Sirolo en Numana (waar wij in het centrum dit appartement verhuren), Verder naar het zuiden kom je uit bij de grote badplaats San Benedetto del Tronto.

TIP 3. De druipsteengrotten van Frasassi

Op een warme zomerdag verkoeling zoeken in een enorm netwerk van grotten? Dan zijn de Grotte di Frasassi iets voor jou. Een belevenis voor het hele gezin. Een gids neemt je mee in de grotten sommige zo groot als kathedralen. Een dunne jas of trui meenemen is aan te bevelen.

TIP 4. Wilde truffels uit de streek Acqualagna

Richting het binnenland ligt het plaatsje Acqualagna. Het is het centrum van de wilde truffels. Jaarlijks is er een beurs en een doorlopend programma rond deze bijzondere delicatesse. In het centrum van het dorp diverse gerenommeerde truffelwinkels en uiteraard diverse restaurants in het dorp en in de omgeving waar truffel op het menu staat. Buon appetito!


TIP 5. Palazzo Ducale in Urbino: begin van de Renaissance


In het centrum van universiteitsstad Urbino in Le Marche staat een gigantisch paleis dat toegankelijk is voor publiek. Het is zeer de moeite waard; er bevindt zich een groot museum dat onder meer een doek met het gedachtengoed van de Ideale stad laat zien: La Citta Ideale. In de periode van de Renaissance is het idee ontstaan om in steden centra te maken met gebouwen en plekken waar mensen kunnen samenkomen, zoals kerken, winkels en pleinen.

TIP 6. Pesaro; fijne kustplaats in De Marken met historisch centrum

Pesaro ligt in het noorden van Le Marche. Het is een regionale kustplaats met een verrassend mooi historisch en gezellig centrum. Je kunt er heerlijk eten en winkelen. Een creatieve plaats met ook moderne elementen en kunst op straat. Er is een groot opera theater. Er zijn fietspaden en de pier met promenade van Pesaro heeft diverse restaurants (waarvan een met een dakterras met magnifiek uitzicht over zee). Verderop ligt de haven, waar ook een en ander te doen is, waaronder een vismarkt; verse vis in de kraampjes te koop. Verder zijn er meerdere strandpaviljoens en ligbedden op het strand te huur per dag, meerdere dagen of op weekbasis.

TIP 7. De Furlo pas

Op de route van Ancona richting het binnenland, vlakbij Acqualagna (zie hierboven) ligt de Furlo pas. Mooie spelonken en wandelgebied. In de rotsen nestelen zich roofvogels. De pas herbergt een dam, waar groene energie wordt opgewekt. Ook een aanrader!

 

BEKIJK OOK ONZE TIPS VOOR VAKANTIE IN UMBRIË

Voorbeelden van vakantiehuizen te huur in Le Marche

Villa La Veranda - vrijstaande villa voor 6 personen

Sarnano - De Marken

Vrijstaande villa
120 m2
6 personen
3 slaapkamers
2 badkamers
Privé zwembad
Op een heuvel

Casa Le Due Terrazze 4 personen, fijn appartement op tenuta

Sarnano/Amandola - De Marken

4 personen
2 slaapkamers
1 badkamer
1e etage
2 terrassen met mooi uitzicht
Gebruik gezamenlijk zwembad

Villa Colle Severino - vrijstaande vakantievilla voor 6+2 personen

San Severino Marche - De Marken

Unieke authentieke vakantievilla
180 m2
6+2 personen
4 slaapkamers
Privé zwembad
In heuvels rustig gelegen
Entertainment/fitness kamer
Bekijk alle vakantiehuizen in Le Marche