Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Vakantie vieren in Toscane

 

Denk je aan Toscane, dan denk je eigenlijk vrijwel direct aan heuvels, cipressen, huizen op de toppen van de heuvels. Maar ook aan Pisa, Florence, Lucca, Cortona, Montepulciano en de kust.

Toscane blijft prachtig in vele opzichten. De natuur die varieert van het heuvellandschap met de kenmerkende cipressen tot glooiende heuvels en de aardetinten van de Crete Senesi.

Niet alleen prachtige steden, landschappen, maar ook heel veel cultuur, kunst en ruimte voor ontspanning zoals fietsen (ook e-bikes te huur) en wandelroutes vind je in Toscane. Bij Homes to Remember hebben we al vele jaren een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen in Toscane, van waaruit je de omgeving kunt verkennen, of gewoon genieten bij het zwembad. (foto: de torens van San Gimignano)

Bekijk alle vakantiehuizen te huur in Toscane

Toscane; in het hart van Italië

  • Een van de mooiste en bekendste streken van Italië.
  • De prachtige natuur die varieert van het heuvellandschap met de kenmerkende cipressen tot glooiende heuvels met zijn aardetinten van de Crete Senesi (zie foto).
  • De beroemde cultuursteden zoals Florence, Siena, Pisa, Lucca en de pittoreske dorpjes zoals San Gimignano. 
  • De Chiantistreek, tussen Florence en Siena, met zijn uitgestrekte wijnvelden zijn voortreffelijke wijn, maar ook de wijnen uit het zuidelijker gelegen Montepulciano en Montalcino behoren tot de besten van Italië.
  • Een prachtige kustlijn met mooie stranden, ook goed te bereiken met de trein.
  • De uitstekende keuken met gebruik van veel verse streekgebonden producten. Op de menukaart vind je veel Italiaanse traditionele gerechten, zoals antipasti, de Bistecca alla Fiorentina: een steak die even wordt dichtgeschroeid op houtskoolvuur. De cinghiale, wildzwijn, dat in de uitgestrekte bossen leeft, wordt ook veel verwerkt in heerlijke Italiaanse pastasausen.
  • Goede bereikbaarheid, in anderhalve dag ben je in Toscane bij je vakantiwoning met de auto, binnen een dag met de trein en met het vliegtuig binnen 2 uur in Pisa, Florence of Bologna.
  • Groot aanbod vakantiehuizen in Toscane via Homes to Remember, veelal met zwembad.

Florence: cultuur- en modestad van Toscane

Florence is het culturele middelpunt van Toscane. Bezoek vanuit je vakantiehuis deze prachtige stad met zijn prachtige Duomo, de Santa Croce, met fresco's van Giotto en de beroemde schilderijen in het Palazzo Uffizi. Naast de cultuur is Florence ook de winkelstad bij uitstek, rondom de Santa Croce zijn veel leerbewerkers en leerwinkels gevestigd, op de Ponte Vecchio kun je terecht bij een van de vele juweliers die hier sinds eeuwen gevestigd zijn. Florence: een stad waar je niet snel raakt uitgekeken.

Chianti: wijnstreek waarin het heerlijk vakantie vieren is

De bekendste streek van Toscane is de Chianti, vanwege haar schoonheid en de voortreffelijke wijnen. De wijnroute Chiantigiana leidt je via kronkelende wegen door het prachtige Chianti-landschap. Aan deze route liggen de prachtige plaatsjes Radda in Chianti, de hoofdstad van de Chianti Classico Greve in Chianti, het middeleeuwse Castellina in Chianti en Gaiole in Chianti. Een van de wijnhuizen bekijken waar je een vakantie-appartement kunt huren en wijn kunt proeven? BEKIJK

Stranden in de buurt van je vakantiehuis in Toscane

Volop stranden in Toscane; vele plaatsen van groot tot klein met in het achterland vrijwel direct de heuvels en historie. De badplaatsen, zoals Cecina en Marina di Castagneto Carducci, bieden vele mogelijkheden en naast vrije plaatsen op het strand ook delen met vaste plekken met strandbedden en parasols zoals dat in Italië historisch goed georganiseerd is. Deze plekken op het strand zijn per dag, meerdere dagen of per week te huur. Handig: als je er niet bent in de periode dat je de strandplek hebt gehuurd, wordt deze ook niet door iemand anders gebruikt. Lekker rustgevend! Als je dan na een lunch in je vakantiewoning terugkomt, kun je weer heerlijk genieten op je eigen strandplek.

Sporten in Toscane: fietsen, wandelen, golf en veel meer

Wandelen en fietsen wordt veel gedaan in Toscane, zowel of de racefiets als op de (e)mountainbike. Er zijn echter geen of nauwelijks fietspaden. Fietsen doet men in Toscane hoofdzakelijk op de doorgaande weg. De Italiaanse automobilisten zijn hieraan gewend en houden goed afstand van de fietsers.

Er zijn diverse golfterreinen in Toscane waaronder de Castelfalfi Golfclub in Montaione, met 27 holes.

 

Meer tips voor vakantie in Toscane

 

 

Overzicht gebieden waar wij vakantiehuizen in Toscane aanbieden

(In de buurt van de hartjes verhuren wij meerdere vakantiewoningen)

 

Voorbeelden van onze vakantiehuizen in Toscane

Casa Melone, huis 4 personen, gedeeld zwembad

Cortona - Toscane

Vakantiewoning
4 personen
2 slaapkamers
2 badkamers
begane grond & 1e etage
120 m2

Villa Il Portico, vakantiehuis voor maximaal 10 personen met privézwembad

Buonconvento, Toscane

10 personen
250m2
5 slaapkamers
5 badkamers
Privézwembad
Airco
Panoramische en geheel privé ligging

Agriturismo Villa Rosa, 3 appartementen en 2 cottages 2-6 personen

Cortona - Toscane

3 appartementen
2 cottages
2 - 6 personen
Begane grond en 1e etage
Kooklessen mogelijk
Ontbijt en diner mogelijk
Bekijk alle woningen in Toscane