Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Tips onthaasten op vakantie: take it slow en geniet van het moment

Onthaasten op vakantie. Dat willen we allemaal en lukt vaak ook behoorlijk. Toch komen veel vakantiegangers vrij onrustig aan op hun vakantiebestemming en duurt het soms even om in de relaxmodus te komen. Dat geldt niet alleen voor mensen die op vakantie gaan naar Italië, waar wij vakantiewoningen verhuren in de regio's Toscane, Umbrië en Le Marche (De Marken).

Het begint eigenlijk al bij de voorbereiding van de vakantie: het werk moet af, met een schone werkplek de deur uit. Vaak tot het laatste moment nog dingen wegwerken en afmaken. Dan de voorbereidende spullen aanschaffen en verzamelen en het inpakken: hebben we zonnecrème, badkleding, wandelspullen, boeken, tijdschiften, kinderspullen etc. etc.?

Vervolgens de reis: gaan we op tijd weg, staan er geen files? Hebben we de goede route? Op tijd zijn met inchecken, alle papieren voor de accommodatie(s) bij ons? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wij vinden het niet alleen leuk om klanten te helpen met de huur van een mooi vakantiehuis of vakantie-appartement, we vinden het ook mooi als mensen het optimale uit hun vakantie halen en blij en uitgerust terugkomen met veel herinneringen.

Dus hierbij enkele tips voor een ontspannen en onthaaste slow vakantie, wellicht komen er diverse al bekend voor..

 • Ga je met de auto en wil je geen stress bij de tolpoorten van de Autostrada? Koop een kastje (tolbadge) bij de ANWB en gebruik de Telepass poorten. Geen wachttijden en losse kaartjes en aparte betalingen meer. Je krijgt thuis gewoon een rekening tegen dezelfde trajecttarieven. Overigens werkt het ook in meerdere parkeergarages in Italië: handig. Kijk hier hoe de tolbadge voor Italië werkt en wat het kost.

 • Na aankomst bij de vakantiewoning: zorg dat je voldoende boodschappen bij je hebt voor een stevig ontbijt na de eerste en eventueel de tweede nacht. Haal die onderweg of geef wat boodschappen door die voor je klaar gezet kunnen worden bij aankomst (kan bij sommige van onze vakantie-adressen tegen betaling).

 • Geniet de eerste dag van het zwembad bij je accommodatie en ga de eerste avond uit eten.

 • Blijf de eerste dagen lekker rond de vakantiewoning (of op het strand), doe alleen wat boodschappen in de buurt.

 • Als je in de buurt wat gaat bezichtigen (er zijn voldoende leuke plaatsen in de buurt waar wij vakantiewoningen verhuren) stop dan onderweg spontaan eens ergens en geniet van het uitzicht, of een mooi gebouw, of haal een koffie onderweg. Neem de tijd.

Vermijd gebruik van je mobiele telefoon:

 • Zet je mobiele telefoon eens een paar dagen uit, of begin met 1 dag en check alleen op een vast moment per dag eventuele berichten.

 • Geef famile en vrienden door dat je mogelijk soms dagen niet bereikbaar bent en je ook even geen contact met hen opneemt, dan schep je ook geen verwachtingen. Lekker rustgevend!

 • Neem een gewone losse camera mee, dan hoef je je mobiel niet te gebruiken en wordt je ook niet verleid berichten te bekijken of social media te gebruiken.

 • Neem voor je muziek een losse MP3 speler of een iPod Touch mee. Muziek spelen via je mobiele telefoon biedt toch weer de verleiding tot gebruik van andere apps en media. Met een MP3 speler kun je heerlijk alleen van de muziek genieten.

 • Ben je met het gezin? Dan is het een creatieve uitdaging hen ook mee te krijgen hun mobiele telefoon niet of heel weinig te gebruiken. Succes!

Plus:

 • Zet in de auto een lokale radiozender op: dat geeft nog meer vakantiegevoel en goed voor je taal. En ook als je het niet verstaat: op die manier beleef je Italië nog extra intensief en hoor je eens wat anders / ben je er echt even helemaal uit.

 • Plan niet teveel op een dag of in de week.

 • Probeer dagelijks enkele ontspanningsoefeningen te doen. Er zijn diverse handige boeken hierover.

 • Zit je in de buurt van het strand en ga je daar enkele dagen per week naartoe? Huur een vaste plek voor de hele week. Dat is omgerekend goedkoper en niemand anders gebruikt je plek. Dus ga je er naartoe: zitten en ontspannen!

 • Neem wat spelletjes mee.

 • Neem voldoende boeken mee.

 • Neem af en toe ook wat tijd voor jezelf.

 • Ga lekker lunchen of dineren in een Italiaans lokaal restaurant een beetje uit het centrum of in het binnenland. De menu's zijn veelal eenvoudig en zeer betaalbaar, net als de lokale wijn.

 • Wil je op pad in Italië geen parkeerstress? Pak eens de trein; betaalbaar en meestal op tijd. Zie ook de site van Trenitalia.

 • Zit je vakantie er weer op? Plan de terugreis niet te krap, of de tussenstop niet te ver weg.
  Meestal is vertrek bij onze vakantiewoningen uiterlijk om 10.00 uur in de ochtend. Als je de planning zet op vertrek om 9.00 uur heb je een uur speling en geen stress. 9.00 uur, half 10 of 10 uur, wat maakt het uit?

 • Probeer niet zo snel mogelijk weer thuis te zijn. Het duurt weer even voordat je weer op vakantie gaat, dus vanwaar de haast?

 • Ben je met de auto? De weg terug naar huis is ook ontspannend. Ga eens spontaan een afrit af als je pauze wilt houden. Mocht je via Duitsland rijden: vaak zijn er op een paar kilometer van de afslag leuke dorpjes waar je wat kunt drinken en eten en (goedkoper) kunt tanken of elektrisch opladen. Of waar je even een wandeling kunt maken.

MEER VAKANTIETIPS?

 

Voorbeelden van vakantiehuizen te huur in Toscane

Casa Il Mulino Frantoio, vrijstaand huis voor 6+1 / 8+1 personen

Lucca, Toscane

6+1 personen of
8+1 personen
215 m2
4 slaapkamers
Privézwembad
Uitzicht

Villa Girasole, vrijstaand huis 8+1 personen

Cortona - Toscane

8+1 personen
240 m2
4 slaapkamers
3 badkamers
Privé zwembad
Veranda
Uniek gelegen

Appartementen Limonaia en Roseto, 2-4 personen op landgoed

Lucignano, Toscane

2 appartementen
2 tot 4 personen
begane grond+1e etage
50 m2 - 55 m2
Bekijk alle woningen in Toscane