Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Vakantie vieren in Umbrië

 

Homes to Remember biedt verschillende vakantiehuizen te huur aan in Umbrië. Deze regio met zijn ligging in het midden van Italië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd en kenmerkt zich door zijn prachtige glooiende heuvels, wijngaarden, olijfboomgaarden en akkers met onder andere tarwe en zonnebloemen. Umbrië heeft heel veel te bieden voor een onvergetelijke vakantie en veel mensen komen er dan ook vaker terug. Bekende steden in Umbrië zijn onder meer Perugia, Spoleto en Assisi. Umbrië is een van die Italiaanse regio's de zeer de moeite waard zijn te ontdekken en beter te leren kennen.

In de bergen, valleien en aan de meren. Temidden van deze heuvels, vind je oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis van meer dan 1.000 jaar oud.

In de buurt van je vakantiehuis in Umbrië vind je alle rust en ruimte: in de bergen, valleien en aan de meren, zoals het Lago Trasimeno (zie foto - grenst in het noorden aan Toscane en dichtbij Cortona). Ten noorden van het meer woedde in 247 v. Chr. de veldslag tussen de Romeinen en Hannibal - hier is nog informatie ter plekke over te vinden), het Lago di Chiusi (grens provincie Toscane en ooit een van de leefgebieden van de Etrusken) en het Lago di Bolsena (grens provincie Lazio). Temidden van heuvels vind je oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis van meer dan 1.000 jaar oud. Het is een regio die veel te bieden heeft, zowel voor gezinnen als voor rustzoekers. Onthaasten tijdens je vakantie is een van de dingen die je in Umbrië heel goed kunt doen.

Bekijk alle vakantiehuizen te huur in Umbrië

Bereik Umbrië met de auto, trein of vliegtuig
Umbrië is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. In het seizoen vliegt Transavia twee keer per week vanuit Rotterdam rechtstreeks op Perugia tijdens het seizoen.

Enkele steden

PERUGIA: universiteitsstad in het noord-oosten van Umbrië

Perugia is een levendige universiteitsstad met een bijzondere charme, mede vanwege zijn Etruskische stadspoorten, het oude stadscentrum met het Palazzo dei Priori en de Fontana Maggiore. Je kunt goed winkelen in Perugia en heerlijk eten in een van de vele uitstekende restaurants. Vanaf de Giardini Carducci heb je een prachtig panorama over de omgeving. Wij hebben diverse vakantiewoningen in de omgeving van Perugia in Umbrië in ons aanbod, allen met zwembad, zoals deze vakantievilla voor 6 personen. Jaarlijks wordt er Umbria Jazz in Perugia georganiseerd.

ASSISI: bakermat van Italiaanse pelgrims
Assisi is de stad van de heilige Franciscus en trekt veel bedevaartgangers. Jaarlijks bewandelen veel mensen de Via di Franceso (bekijk de Engelstalige site), maar je kunt deze route ook per fiets afleggen. In Assisi kun je een bezoek brengen aan de prachtige basiliek van Assisi met de fresco's van o.a. Cimabue en Giotto. Vanwege zijn hoge ligging biedt Assisi een prachtig panorama met links het dal van Spoleto tot rechts Perugia. Het grootste plein van Assisi, de Piazza del Comune, wordt gedomineerd door de zuilen van de Romeinse tempel van Minerva.

Klimaat in Umbrië

Umbrië heeft een zacht mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Temperaturen in noord en zuid zijn wel verschillend, evenals die in hoog- of laagland. Bekijk hier de gemiddelde jaartemperaturen van Perugia (op de pagina klik je op een van de maanden van het jaar en je ziet per dag de weersomstandigheden).

Umbrië: eten en drinken

De Umbrische keuken is eenvoudig, maar overheerlijk. Omdat de regio niet aan de zee grenst zijn de bewoners sinds de Etrusken voornamelijk gericht op de opbrengst van het land en dat vind je nog terug in de traditionele keuken. Nog steeds komt er vaak op tafel wat het seizoen te bieden heeft. Het bekendste culinaire product uit Umbrië is de truffel (tartufo). Vlees wordt in Umbrië bij voorkeur simpel gegrild gegeten of geroosterd, het liefst boven houtvuur. De meeste vakantiehuizen zijn voorzien van een barbecue waar je deze vleesgerechten op kunt bereiden. Op de menukaarten kom je naast varken ook veelvuldig lam, konijn en haas tegen. De beroemdste Umbrische worst is de Prosciutto di Norcia. Er wordt uiteraard wel vis gegeten, maar dit is vooral zoetwatervis gevangen in onder meer het Lago Trasimeno of in een van de vele rivieren die Umbrië rijk is.

Zie hier traditionele Italiaanse recepten uit Umbrië (Engelstalig)

Wijnen uit Umbrië

Er worden in Umbrië heerlijke wijnen geproduceerd. Dat is vooral toe te schrijven aan de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat en de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. De beste rode wijn is de Montefalco, in de buurt van Foligno wordt van de Sagrantino-druif, al sinds de Middeleeuwen de rode Montefalco gemaakt. Prachtige wijnen te combineren met diverse gerechten. De beroemdste en verreweg meest geproduceerde witte wijn is de witte Orvieto; zowel de Orvieto DOC en als de Orvieto Classico DOC.

Bekijk onze speciale cultuur- en natuurtips Umbrië

 

Overzicht gebieden waar wij vakantiehuizen in Umbrië aanbieden

(In de buurt van de hartjes verhuren wij meerdere vakantiewoningen)

Voorbeelden van onze vakantiehuizen in Umbrië

Malagronda, 4 appartementen voor 4+2 personen

Citta della Pieve- agriturismo Umbrië

4 appartementen
4+2 personen
op de grens Umbrië & Toscane
begane grond
1e etage

Villa Torgiano, vrijstaand vakantiehuis 6 personen

Torgiano - Umbrië

6 personen
100 m2
privézwembad
3 slaapkamers
2 badkamers
begane grond
uitzicht over vallei

Agriturismo Raffaella, 3 appartementen 4 tot 6 personen

Panicale, Umbrië

Panoramische ligging
Tussen de heuvels
3 appartementen
Gedeeld zwembad
Zeer verzorgd
Bekijk alle vakantiewoningen in Umbrië