Direct zoeken

Persoonlijk advies en hulp bij het zoeken?

023 - 2052000

Umbrië

 

Homes to Remember biedt verschillende vakantiehuizen aan in Umbrië. Deze regio met zijn ligging in het midden van Italië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd en kenmerkt zich door zijn prachtige glooiende heuvels, wijngaarden, olijfboomgaarden en akkers met onder andere tarwe en zonnebloemen. Bekende steden in Umbrië zijn onder meer Perugia, Spoleto en Assisi. Umbrië is een van die Italiaanse regio's de zeer de moeite waard zijn te ontdekken en beter te leren kennen.

In de bergen, valleien en aan de meren. Temidden van deze heuvels, vind je oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis van meer dan 1.000 jaar oud.

In de buurt van je vakantiehuis in Umbrië vind je nog alle rust en ruimte: in de bergen, valleien en aan de meren, zoals het Lago Trasimeno (dat in het noorden grenst aan Toscane en dicht bij Cortona ligt) en het Lago di Bolsena (grens provincie Lazio). Temidden van heuvels vind je oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis van meer dan 1.000 jaar oud. Het is een regio die veel te bieden heeft, zowel voor gezinnen als voor rustzoekers.

Bereik: auto, trein en vliegtuig
Umbrië is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. Sinds zomer 2020 vliegt Transavia twee keer per week vanuit Rotterdam rechtstreeks op Perugia tijdens het seizoen.

Enkele steden

Perugia
Perugia is een levendige universiteitsstad met een bijzondere charme, mede vanwege zijn Etruskische stadspoorten, het oude stadscentrum met het Palazzo dei Priori en de Fontana Maggiore. Je kunt goed winkelen in Perugia en heerlijk eten in een van de vele uitstekende restaurants. Vanaf de Giardini Carducci heb je een prachtig panorama over de omgeving.

Assisi
Assisi is de stad van de heilige Franciscus en trekt veel bedevaartgangers. Je kunt hier een bezoek brengen aan de prachtige basiliek van Assisi met de fresco's van o.a. Cimabue en Giotto. Vanwege zijn hoge ligging biedt Assisi een prachtig panorama met links het dal van Spoleto tot rechts Perugia. Het grootste plein van Assisi, de Piazza del Comune, wordt gedomineerd door de zuilen van de Romeinse tempel van Minerva.

Klimaat

Umbrië heeft een zacht mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Temperaturen in noord en zuid zijn wel verschillend, evenals die in hoog- of laagland.

Keuken

De Umbrische keuken is eenvoudig, maar overheerlijk. Omdat de regio niet aan de zee grenst zijn de bewoners sinds de Etrusken voornamelijk gericht op de opbrengst van het land en dat vind je nog terug in de traditionele keuken. Nog steeds komt er vaak op tafel wat het seizoen te bieden heeft. Het bekendste culinaire product uit Umbrië is de truffel (tartufo). Vlees wordt in Umbrië bij voorkeur simpel gegrild gegeten of geroosterd, het liefst boven houtvuur. De meeste vakantiehuizen zijn voorzien van een barbecue waar je deze vleesgerechten op kunt bereiden. Op de menukaarten kom je naast varken ook veelvuldig lam, konijn en haas tegen. De beroemdste Umbrische worst is de Prosciutto di Norcia. Er wordt uiteraard wel vis gegeten, maar dit is vooral zoetwatervis gevangen in onder meer het Lago Trasimeno of in een van de vele riverien die Umbrië rijk is.

Wijn

Er worden in Umbrië heerlijke wijnen geproduceerd. Dat is vooral toe te schrijven aan de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat en de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. De beste rode wijn is de Montefalco, in de buurt van Foligno wordt van de Sagrantino-druif, al sinds de Middeleeuwen de rode Montefalco gemaakt. De beroemdste en verreweg meest geproduceerde witte wijn is de witte Orvieto; zowel de Orvieto DOC en als de Orvieto Classico DOC.

 

 

Voorbeelden van vakantiewoningen in de regio Umbrië

Malagronda, 4 appartementen voor 4+2 personen

Citta della Pieve- agriturismo Umbrië

4 appartementen
4+2 personen
begane grond
1e etage

Borgo Aquilone, 5 appartementen 2-6 personen

Marsciano - Umbrië

5 appartementen
2 - 5 personen
1- 3 slaapkamers
50 - 110 m2
begane grond
unieke borgo en ligging

Villa sul Lago Chiusi, vrijstaand huis 6+2 personen

Vaiano/Chiusi - Umbrië

6-8 personen
privézwembad
4 slaapkamers
2 badkamers
airco op 1e etage
begane grond+1e etage
Bekijk alle vakantiewoningen in Umbrië